ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΓΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΓΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Σημειώνεται ότι το προτεινόμενο Πρωτόκολλο ετοιμάστηκε για την ασφαλή διεξαγωγή αγώνων Ποδοσφαίρου

. Η κύρια ευθύνη παραμένει στο κάθε άτομο προσωπικά

-Το Πρωτόκολλο θα εφαρμόζεται για όση χρονική διάρκεια θα υπάρχουν μέτρα Προφύλαξης κατά του COVID-19 από τις αρμόδιες αρχές του Κράτους. Σε περίπτωση που οι αρμόδιες Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας αναθεωρούν τα μέτρα, θα αναπροσαρμόζεται και το υφιστάμενο πρωτόκολλο ανάλογα.

-Συνιστάται να αποφεύγονται οι ομαδικοί πανηγυρισμοί παιχτών και προσωπικού κατά την επίτευξη τέρματος ή με την λήξη του αγώνα. Οι ομάδες και οι παίχτες θα πρέπει να εφαρμόζουν τρόπους πανηγυρισμού που θα συνάδουν με τις πρόνοιες των μέτρων ατομικής προστασίας. Συνιστάται όπως οι αθλητές και το προσωπικό των ομάδων μεταβαίνουν στα στάδια για τους αγώνες, μεμονωμένα με ιδιωτικά οχήματα.

-Από την πρώτη μέρα των Φιλικών , μέχρι και τη λήξη όλων των αγώνων του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, απαγορεύεται το φτύσιμο από τους Ποδοσφαιριστές και το προσωπικό στο γήπεδο ή πέριξ του αγωνιστικού χώρου. Κατά την διάρκεια της αλλαγής,  θα πρέπει να τηρείτε  η απόσταση των 2 μέτρων μεταξύ των δυο ποδοσφαιριστών. Ο Ποδοσφαιριστής ή οι Ποδοσφαιριστές που αποχωρούν από τον αγωνιστικό χώρο σαν αλλαγή θα πρέπει να πηγαίνουν κατευθείαν στα αποδυτήρια η΄να έχουν απόσταση από το πάγκο τουλάχιστον 3 μέτρα. Κατά τη διάρκεια της αλλαγής να αποφεύγεται η χειραψία ή οποιαδήποτε άλλη επαφή μεταξύ των Ποδοσφαιριστών. Ποδοσφαιριστής ο οποίος τραυματίζεται κατά τη διάρκεια ενός αγώνα θα προσεγγίζεται μόνο από ένα άτομο, τον Ιατρό του Γηπέδου. Κανένας συμπαίχτης ή αντίπαλος δεν δικαιούται να έρθει σε απόσταση λιγότερη των 2 μέτρων από τον τραυματία παίχτη.

-Σε περίπτωση που Ποδοσφαιριστής ή μέλος της προπονητικής ομάδας εντοπιστεί θετικός στον ιό Covid-19, το άτομο αυτό θα μπαίνει σε απομόνωση και παρακολούθηση βάσει των Οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.  Ο αγώνας την συγκεκριμένη ημέρα θα αναβάλλεται  και όλα τα υπόλοιπα μέλη της Ομάδας, Ποδοσφαιριστές και Προσωπικό, θα πρέπει να υποβληθούν εντός 24 ωρών σε διαγνωστικό τεστ. Νοείται ότι όλοι οι χώροι και μέσα που χρησιμοποιεί η ομάδα θα πρέπει να τύχουν απολύμανσης από εγκεκριμένη εταιρεία. Το άτομο που ήταν θετικό στον ιό, ακολουθεί τις οδηγίες των σχετικών υπηρεσιών του Κράτους.

-Σε περίπτωση που Ποδοσφαιριστής ή προσωπικό της Ομάδας παρουσιάσει συμπτώματα της νόσου σε  γήπεδο, θα πρέπει άμεσα να απομονωθεί σε ειδικό δωμάτιο, και να υποβληθεί άμεσα σε διαγνωστικό τεστ. Η Ενωση θα πρέπει να ενημερωθεί άμεσα εντός μίας ώρας. Σε περίπτωση που το τεστ είναι αρνητικό, θα πρέπει να παραμείνει σε απομόνωση και υπό παρακολούθηση για 5 μέρες και να επαναλάβει το τεστ την 5η μέρα. Σε περίπτωση που και το δεύτερο τεστ είναι αρνητικό θα μπορεί να επανέλθει στο πρόγραμμα της ομάδας.

-Όλα τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν αγώνες Πρωταθλήματος ή Κυπέλου, θα πρέπει να προκαθορίσουν άτομο που θα εκτελεί με αρμοδιότητα Διαχειριστή του χώρου κατά τη διάρκεια του αγώνα και ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και καλών πρακτικών στο χώρο. Ο υπεύθυνος του γηπέδου θα πρέπει να τηρεί ονομαστικό κατάλογο ατόμων που θα εργαστούν για τις ανάγκες του αγώνα. Ο Κατάλογος θα φυλάγεται από τον υπεύθυνο του Σταδίου για τουλάχιστον 14 μέρες και μετά θα καταστρέφεται.

Δεν συνίσταται η προσέλευση ατόμων σε γήπεδα ως θεατές εάν ανήκουν σε οποιαδήποτε ευπαθή ομάδα για προσβολή από την μολυσματική ασθένεια COVID-19.

Η οποιαδήποτε συλλογή ή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων από οποιοδήποτε βάσει του παρόντος Πρωτοκόλλου θα πρέπει να συνάδει με τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων.

. Όλοι οι Ποδοσφαιριστές και Προσωπικό που λαμβάνει μέρος σε οποιαδήποτε δραστηριότητα της ομάδα, θα θερμομετριέται αν είναι δυνατόν πριν την έναρξη του αγώνα.

Στο γήπεδο οι ομάδες θα πρέπει να φροντίσουν ούτως ώστε να υπάρχει αντισηπτικό, και όλοι οι Ποδοσφαιριστές και το Προσωπικό με την άφιξη τους, θα πρέπει να απολυμαίνουν τα χέρια τους. Το ίδιο θα πρέπει να γίνεται πριν την αναχώρηση τους από το γήπεδο.  Όλος ο εξοπλισμός όπως μπάλες,  κώνοι κλπ. Θα απολυμαίνονται . Στα αποδυτήρια θα πρέπει να γίνουν διευθετήσεις ούτως ώστε να υπάρχουν τουλάχιστον 2 τ.μ. ανά άτομο. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ο επαρκής χώρος για τήρηση της απόστασης του ενός μέτρου, οι ομάδες θα πρέπει να φροντίσουν ούτως ώστε την ίδια ώρα να υπάρχει μόνο ο αριθμός ατόμων στα αποδυτήρια που θα διασφαλίζει την απόσταση που προβλέπεται.

-Στους πάγκους θα τηρείται απόσταση -1 άτομο ανά 3 καθίσματα (χωρίς χρήση μάσκας) ή 1 άτομο ανά 2 καθίσματα (υποχρεωτική χρήση μάσκας)

 -Η είσοδος στα αποδυτήρια επιτρέπεται μόνο σε ποδοσφαιριστές και προσωπικό.

 -Η χρήση των ντους να αποθαρρύνεται. Στη περίπτωση που δεν είναι εφικτό, να παραμένει ένα ντους κενό μεταξύ δύο ντους και οι Ποδοσφαιριστές να εισέρχονται με σαγιονάρες.

-Ο χρησιμοποιημένος αθλητικός ιματισμός θα μπαίνει σε ξεχωριστή πλαστική σακούλα με προσοχή, για αποφυγή επαφής με το δέρμα και τα ρούχα. Καθημερινό πλύσιμο στο πλυντήριο, με κοινό οικιακό απορρυπαντικό, σε υψηλή θερμοκρασία (60ο -90ο C) και καλό στέγνωμα σύμφωνα με τις υφιστάμενες οδηγίες

 

- Πέραν των Ποδοσφαιριστών και του προσωπικού που θα είναι γραμμένοι στο φύλλο αγώνος κανένας άλλος δεν δικαιούται να προσεγγίσει το χώρο των αποδυτηρίων.

-Απαγορεύεται η ομαδική φωτογράφιση των ομάδων.

- Απαγορεύονται οι χειραψίες.

- Τα μπουκάλια νερού που θα χρησιμοποιούν οι παίχτες θα πρέπει να είναι μιας χρήσης και μετά από κάθε χρήση θα πρέπει να πετάγονται.

 

ΕΝΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Πλουσής