Εκτύπωση

Rainbow FC: Μία παρέα από το Μπραχάμι στην κορυφή του Ανεξάρτητου

Λένε ότι οι παρέες φτιάχνουν τις καλύτερες ιστορίες γιατί δημιουργούν αιώνιους δεσμούς που τους ενώνουν για πάντα. Μία τέτοια παρέα από το Μπραχάμι, η Rainbow FC, έγραψε ιστορία στο Ανεξάρτητο Πρωτάθλημα της Β΄κατηγορίας  κατακτώντας τον τίτλο τη σεζόν 2021/2022 για 2η φορά στην ιστορία της. Αυτή η παρέα φτιάχτηκε το μακρινό 2004, από μερικούς Μπραχαμιώτες εφήβους που είχαν πολλές διαφορές μεταξύ τους αλλά πίστευαν σε έναν κοινό Θεό. Στο Θεό του ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο τους ένωνε και η Rainbow FC πήρε σάρκα και οστά ένα καλοκαιρινό απόγευμα όταν υπό τους ήχους του ραδιοφώνου στο αυτοκίνητο ηχούσε ένα τραγούδι του ομώνυμου ροκ συγκροτήματος. Έκτοτε, η Rainbow FC ήταν ο συνδετικός κρίκος αυτής της παρέας.

 

Αφού πρώτα η ομάδα έκανε το αγροτικό της σε διάφορα μικρά τουρνουά της Αθήνας, τo 2012 είπε να δοκιμάσει την τύχη της στο πιο γνωστό Ανεξάρτητο Πρωτάθλημα της Αττικής. Αυτό της οικογένειας Πλουσή. Μετά από μία δύσκολη πρώτη σεζόν, οι πρώτες επιτυχίες ήρθαν στο Ανεξάρτητο Πρωτάθλημα το 2013 και το 2014. Μέσα σε δύο σεζόν, η Rainbow FC μέτρησε δύο πρωταθλήματα και ισάριθμες ανόδους από τη Γ΄στη Β΄κατηγορία και από τη Β΄ στην Α΄ κατηγορία. Η πρώτη και μοναδική ως σήμερα ομάδα στην ιστορία του Ανεξάρτητου Πρωταθλήματος που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.

 

Η άνοδος στην κορυφαία κατηγορία της διοργάνωσης δε στέφθηκε με επιτυχία, καθώς συνέπεσε με μία σειρά από ατυχείς συγκυρίες για το σύλλογο. Αρκετοί ποδοσφαιριστές της ομάδας βρίσκονταν σε μία κρίσιμη περίοδο της ηλικίας τους, καθώς οι φοιτητικές και επαγγελματικές υποχρεώσεις και το κάλεσμα του στρατού, τους εμπόδιζε να συνεχίσουν στην ομάδα. Κάπως έτσι ακολούθησε ένα rebuilding της ομάδας. Οι πιο πιστοί στρατιώτες έμειναν και το νέο αίμα ενσωματώθηκε στην ομάδα μέσα στα επόμενα χρόνια.

 

 

 

Έτσι, μετά από ένα διάλειμμα από τα γήπεδα του Ανεξάρτητου, το 2019 η Rainbow επέστρεψε δυναμικά κατακτώντας τη 2η θέση στη Β΄κατηγορία. Ακολούθησε μία σεζόν που άφησε ανάμεικτα συναισθήματα. Στο πρωτάθλημα η ομάδα τερμάτισε στην 6η θέση αλλά στο Κύπελλο μεταμορφωνόταν. Στην πορεία της μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού (4 προκρίσεις), κέρδισε κορυφαίες ομάδες, όπως ο Ίκαρος, καθώς και δύο ομάδες από την Α΄κατηγορία. Στην τετράδα συνάντησε μία από τις καλύτερες ομάδες της Α΄κατηγορίας, τον Πελλοπονησιακό και τελικά αποκλείστηκε στην ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι. Γι αυτήν την ομάδα, όμως, δεν υπήρχε χώρος για δάκρυα. Είχε κάνει την υπέρβαση.

Η πανδημία δεν έβαλε φρένο στο τρένο των Rainbow

Τη σεζόν 2020-2021, ήταν όλα έτοιμα για την επιστροφή των Rainbow στο θρόνο τους. Μετά από 6 αγωνιστικές η κορυφή του πρωταθλήματος είχε τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Ωστόσο, η καταιγίδα της πανδημίας χάλασε τα σχέδια. Η σεζόν ματαιώθηκε και μαζί της καταποντίστηκαν τα όνειρα ενός τίτλου μετά από εφτά χρόνια.

 

Ό,τι δε σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό. Η πανδημία της COVID-19 θα μπορούσε να είχε σκορπίσει την ομάδα, όπως συνέβη σε αρκετές άλλες. Ωστόσο, υπήρχαν ανοιχτοί λογαριασμοί. Η Rainbow είχε αφήσει κάτι στη μέση και ήταν αποφασισμένη να συναντήσει το πεπρωμένο της. Έτσι, παραμονές της έναρξης του πρωταθλήματος, κατά την καθιερωμένη συνάντηση της ομάδας στα τέλη Αυγούστου, δόθηκε η υπόσχεση. Σύσσωμη η ομάδα δεσμεύτηκε να φέρει πίσω στο Μπραχάμι το πρωτάθλημα