Εκτύπωση

Δυναμό Σμύρνης: Καρμίρης: Ο κ. Πλουσής είναι ο πατέρας- φίλος όλων μας

Από τη στιγμή που η Δυναμό  Σμύρνης αυτονόητα σήμερα είναι από τις παλιές και παραδοσιακές ομάδες της Ένωσης, αυτονόητα η άποψη των ανθρώπων της, έχουν βαρύνουσα σημασία. Και όταν πρόκειται για τον Κώστα Καρμίρη, έναν άνθρωπο που ποδοσφαιρικά τουλάχιστον έχει δώσει τα πάντα για την ομάδα, την ύπαρξή της, τη διατήρησή της και κυρίως την… «επιβίωσή» της στα δύσκολα, τότε σίγουρα έχουμε πολλά να διδαχθούμε. Και όπως όλοι θα διαβάσετε ο Καρμίρης,πέραν του ότι είπε τα πράγματα με το όνομά τους, χωρίς φόβος και πάθος, αποκάλυψε πως ο νυν πρόεδρο και ιδρυτής της Ένωσης Γιώργος Πλουσής, είναι θεωρητικά ο «πατέρας» όλων όσοι θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο στην Ένωση και σε ,μια από τις καλύτερες διοργανώσεις της χώρας και όχι μόνον.  Ενώ κολακευτικά μίλησε και για τον Χάρη Πλουσή, που για το καλό της ΄Ενωσης ασχολείται σχεδόν καθημερινά με τα προβλήματα και δίνει τις απαραίτητες λύσεις, ώστε η διοργάνωση και το πρωτάθλημα να κυλά μόνον σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Μίλησε επίσης για τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε τόσο ο ίδιος όσο και τα υπόλοιπα παιδιά της παρέας του, ώστε σήμερα η Δυναμό και παρά τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν, να μείνει ακλόνητη και να συνεχίσει να συμμετέχει στο πρωτάθλημα.

-Αλήθεια θεωρείς πως  η Ένωση είναι μια διοργανώτρια, όπως όλοι αποκαλύπτουν, που χωρίς την ύπαρξή της, το ανεξάρτητο ποδόσφαιρο θα ήταν… «ορφανό»;

- Ναι και το πιστεύω. Ο κ. Γιώργος Πλουσής, έκανε αυτό που δεν έκαναν πολλοί μέχρι τότε. Προσπάθησε και κατάφερε εν τέλει να ενώσει όλους όσοι ήθελαν να παίξου οργανωμένα ποδόσφαιρο και να τους δώσει την ευκαιρία αυτό να το κάνουν με το σωστό τρόποι. Έτσι κάτω από αυτό το πρίσμα θεωρώ πως θα πρέπει να ανακηρυχθεί και δίκαια ως ο…

«πατέρας» του ανεξάρτητου ποδοσφαίρου και όλων όσοι παίζουμε ποδόσφαιρο σε οργανωμένη βάση.  Ο κ Γιωργος Πλουσης είναι αξιοθαύμαστο πως γνωριζεi προσωπικα τον χαρακτηρα των περίπου 1.500 αθλητων και διοικουντων που υπάρχουν στο πρωταθλημα μας και ειναι  ανδιαφησβητητα το πλεονεκτημα του στο να παρει την σωστη αποφαση για όποιον ποδοσφαιριστή ή ομαδα χρειαζεται. Εχουν υπαρξει περιπτωσεις πειθαρχικων παραπτωματων τα οποια μετα απο κατ ιδιαν συζητηση αποκαλυφθηκαν οικογενειακα και προσωπικα προβληματα που οδηγησαν στις όποιες αδικαιολογητες συμπεριφορες. Εγω προσωπικα θα χαρακτήριζα τον κ Γιωργο Πλουση τον Φιλο/Πατερα ολων των αθλητών του πρωταθληματος μας χωρις αυτο να του αφαιρει τον δικαστικο του  ρολο σε επαναλαμβανομενες καταδικαστεες συμπεριφορες. 

- Οργανωτικά το έχει πετύχει;

-Αναμφίβολα ναι. Και όχι μόνον, αλλά με τρόποι μεθοδικό έχει συσπειρώσει όλους όσοι θέλουν να αθληθούν και να διασκεδάσουν παίζοντας ποδόσφαιρο, να το κάνουν με ασφάλεια και κυρίως χωρίς προβλήματα. Αυτός είναι και ο λόγος που όταν αποφασίσαμε να κάνουμε το κέφι μας και να παίξουμε ποδόσφαιρο, αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στο πρωτάθλημα της Ένωσης. Η ομαδα μας ειναι  η συνεχεια του παιδικου ονειρου, της εποχής που πιτσιρικαδες παιζαμε μπαλα στις αλανες της Νεας Σμυρνης. Καποια στιγμη μεγαλωσαμε και οι αλανες δεν μας χωραγανε πια και πηραμε την αποφαση να παμε σε κατι πιο οργανωμενο, δηλαδη στα πρωταθληματα των ανεξαρτητων ομαδων που υπηρχαν στον τοτε Αγιο Κοσμα. Εκει παιξαμε για 12 συνεχομενα χρονια μεχρι την στιγμη που ο Αγ κοσμας επρεπε να κλεισει για να γινουν οι εργασιες για τη Ολυμπιαδα του 2004. Το 2000 επιλέξαμε να συμμετέχουμε στο καλυτερο πρωταθλημα που υπηρχε του κ. Πλουση με έδρα τις εγκαταστασεις της Βουλας και καποια περιφερειακα γηπεδα που χρησιμοποιουνταν τοτε απο την διοργανωση. Απο τοτε παιζουμε συνεχομενα ολα αυτα τα χρονια χωρις ουτε ενα χρονο απουσιας και αποτελουμε μαζι και με κάποιες άλλες ομάδες, τις παλιότερες της Ένωσης.

-Η φιλοσοφία της ομάδος που στηρίζεται;

- Η φιλοσοφια της ομαδας μας ειναι απλή. Ειμαστε μια παρεα παιχτων που κατεβαινουμε να ευχαριστηθούμε κάθε Κυριακή, διατηρωντας ενα καλο αγωνιστικο επιπεδο. Αυτο δεν ειναι ευκολο να το πετυχεις αλλα θεωρω οτι εμεις εχουμε καταφερει να το εμφυσήσουμε  σε όλους τους παίκτες μας. Δεν είναι τυχαίο  το γεγονός  οτι υπαρχουν παικτες στην ομαδα μας που παιζουν για συνεχομενα 20 χρονια, καθώς και παίκτες  που ξεκινησαν παιδιά ως "ball boy" και εξελίχθηκαν σε αρχηγους στην ομαδα μας. Ειναι γεγονος οτι οποιος ερχεται στην ομαδα μας "κολλαει"! Η ομαδα μας τα τελευταια 10 χρονια τερματίζει σε υψηλες θεσεις στο πρωταθλημα της Α κατηγορίας και κυρίως χωρίς να προβληματιζει με περιεργες συμπεριφορες παικτων μας την διοργανωση, επιβεβαίωση  της δουλειας που επιτελουμε. 

-Πόσο δύσκολο γεγονός είναι να βάλει κάποιος πλάτη στα δύσκολα αυτά χρόνια της κρίσης;

- Οσον αφορα τα δυσκολα  χρονια της οικονομικής κρίσης, η διατήρηση μιας ομαδα που θα παιζει καθε Κυριακη μπαλα χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για την επιβίωσή της. Απο πλευρας διοικησης θα ελεγα οτι κανουμε ενα τιτανιο αγωνα καθε χρονια για να διατηρήσουμε αυτο που εχουμε φτιαξει, καθώς το οικονομικο ειναι το μεγαλυτερο προβλημα. Η συνδρομη καποιων παλιων παικτων μας και φυσικα  εμου του ιδιου καθως και η κατανόηση και συνεργασία με τη διοργανωση και συγκεκριμενα του ιδιου του κ. Γ Πλουση εχουμε καταφερει να ξεπεράσουμε τα οποια προβληματα μας παρουσιαστηκαν.  Ένα άλλο πρόβλημα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε  ήταν η δυσκολια της προσελευσης των παικτων μας καθε Κυριακη οπως και της ευρεσης καινουργιων παικτων εφοσων ολοι πλεον ειχαν να αντιμετωπισουν τα  κοινωνικοοικονομικά προβλήματα της εποχης. Σε αυτο το προβλημα θα ελεγα οτι εβαλαν πλατη καποιοι παλιοι παιχτες μας που ηθελαν να ασχοληθουν και με το διοικητικο κομματι και εδω πρεπει να αναφερθώ στους Γιαννη Μακρη, Τασο Μαλτεζο και Βασιλη Δρυμουση,  μαζί με τους οποιους εχουμε δημιουργησει μια ανανεωμενη ομαδα απο περσι, η οποια διανύει την καλύτερη της χρονια στο Πρωταθλημα και σαν αποτελεσμα ειναι να δεχεται τα ευσημα απο αλλες ομαδες, διαιτητες, διοργανωτες. Σε αυτο σημειο θελω να κανω μια μικρη αναφορα σε ενα προβληματακι που μας παρουσιαστηκε στην αρχη αυτης της χρονιας στο οτι καποιοι παλιοι συνιδρυτες της ομαδας μας που αποφάσισαν να ξανασχοληθουν δοιηκοιτικα και μαζί με καποιους αποσυρμένος  παλαιμαχους  ποδοσφαιριστες μας ηθελαν να επιβάλουν ενα αλλο τροπο διοικησης της ομαδας μας που κατα την  γνωμη μου ηταν απαρχαιωμενο.  Η διαφορα φιλοσοφιας δεν γεφυρονοταν με αποτελεσμα να φτιαξουν μια δικια τους ομαδα οπως την φανταζόντουσαν χωρις φυσικα να εχουν προσελκυσει ουτε ενα ενεργο ποδοσφαιριστη της ομαδας μας. Εμεις τους ευχηθηκαμε καλη τυχη και τους προσφεραμε οποια βοηθεια χρειαζοντουσαν για το νεο τους ξεκινημα στο Πρωταθλημα μας. Τελειωνοντας εμαθα απο την διοργάνωση οτι αποσυρθηκαν απο το Πρωτάθλημα γιατι δεν μπορουσαν να ανταπεξέλθουν στους ορους/κανονισμος και υποχρεωσης του πρωταθληματος μας κατι που εγω προσωπικα το ειχα προβλεψει.

 -Αν σε ρωτούσε κάποιος να σχολιάσεις την εν γένει διοργάνωση τι θα κατέθετες;

- Το πρωταθλημα μας συνεχιζει να παραμενει το καλυτερο πρωταθλημα που υπαρχει στην Ελλαδα! Επιβεβαίωση αποτελούν οι ομαδες οι οποίες ενώ αποχωρησαν απο το πρωταθλημα μας  ξαναερχονται  καθώς και  οι ποδοσφαιριστες που παιζουν και παραλληλα και σε αλλα "ανταγωνιστικα" πρωταθληματα. Αυτο φυσικα ειναι το αποτελεσμα της δουλειας του Γιωργου και Χαρη Πλοιυση οι οποιοι ασχολουνται με αυτο που αγαπανε 365 μερες το χρονο γνωριζοντας πόσο θετικά επηρεάζει τη ζωή των παιδιών που θέλουν να βρουν ένα διέξοδο παίζοντας σε ενα ποιοτικο πρωταθλημα. 

-Για το επίπεδο τι θα έλεγες;

- Το επιπεδο του πρωταθληματος μας ανεβαινει τα τελευταια χρονια και σε επιπεδο ομαδων και σε επιπεδο διαιτησιας και οργανωσης και οποια προβληματα  παρουσιαζονται γινεται προσπαθεια για να ξεπεραστούν. Ζωντανό παράδειγμα  ειναι  το πρωτογνωρο προβλημα του κορονοιου που ζούμε, που τόσο η αποφαση να σταματησουμε αμεσα οπως και να ξανα ξεκινησουμε οταν οι συνθηκες το επιτρέπαν ηταν ορθες.  Τελειώνοντας θα ηθελα να ευχηθω σε ολες τις ομαδες καταρχήν υγεια, καλη συνεχεια και κρατατε γερα...  η   αχίλλειος πτέρνα των ομάδων που ειναι τα οικονομικα θα συνεχισουν να ειναι δυσκολα και τα επομενα χρονια σε αυτή την υπέροχη και ταλαιπωρημενη πατριδα μας, ομως η ευχαρίστηση του εφ αγωνίζεστε πάντα θα υπερτερεί!