Αυτός ο Ικαρος "πετάει" πολύ ψηλά

Alimounda - Ίκαρος 0-4 (Α)

Υψηλές πτήσεις για τον Ίκαρο, ο οποίος επιβλήθηκε της Alimounda με το εντυπωσιακό 0-4. Οι φιλοξενούμενοι ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι εντός του αγωνιστικού χώρου, επέβαλαν πλήρως το ρυθμό τους και δεν επέτρεψαν στιγμή στον αντίπαλό τους να αμφισβητήσει την ξεκάθαρη ανωτερότητά τους. Ο Ίκαρος υπερτέρησε σε όλες τις γραμμές και επέδειξε φοβερή ισορροπία ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση, που του επέτρεψε να βγαίνει μπροστά κατά κύματα και να δημιουργήσει πολλές φάσεις την ίδια στιγμή που ήταν συμπαγής στα μετόπισθεν και κράτησε το μηδέν παθητικό. Σκόρερ χρίστηκαν οι Τσελεπίδης (2), Μαυροσονου και Μαρδάκης Ν.

 

Ίκαρος: Παραγκιουδάκης, Μαρδάκης Γ., Τσελεπίδης, Παπακωνσταντίνου Δ., Doce, Γιάννος, Μαυροσονου, Shaho, Ροδίτης, Λάιος, Μαρδάκης Ν., Παπακωνσταντίνου Χ., Ξεφτέρης, Τσερπές

Καλό ποδόσφαιρο μεν, ισοπαλία δε

Δόξα Βάρης - South Coast Capitals 2-2 (A)

Η South Coast Capitals πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, κοίταξε στα μάτια τη Δόξα Βάρης και την υποχρέωσε σε ισοπαλία με 2-2, παίρνοντας η ίδια ένα βαθμό που εξασφαλίζει και μαθηματικά πλέον την παραμονή της στην κατηγορία. Οι φιλοξενούμενοι δεν φοβήθηκαν ούτε στιγμή έναν αντίπαλο που φιγουράρει ψηλά στη βαθμολογία και διεκδίκησαν το ματς στα ίσια, φροντίζοντας να έχουν ουσία στο παιχνίδι τους. Σε γενικές γραμμές έγινε ένα ανοιχτό ματς και πολλές φάσεις εκατέρωθεν, χωρίς κανένας από τους δυο ωστόσο να κυριαρχεί του άλλου απόλυτα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Σκόρερ οι Σωτηριάδης και Κυλίτσης από μεριάς Δόξας Βάρης και ο Βολπιτσελη και Staal από μεριάς South Coast Capitals.

Δόξα Βάρης:Πολυγένης, Ελμαζης, Λιγκατζι, Μουζάκης, Ροζάκης, Φλωρος, Φουρτζιου, Διαμαντούρος, Κογιας, Σωτηριάδης, Κυλίτσης

 

South Coast Capitals: Αναστασιάδης, Eraj, Kock, Lenahan, Βολπιτσελη, Staal, Πέτρος, Καραμάνος, Γκούμας, Nilsson, Tazelaar

Ασταμάτητη η Roma

Roma - Δυναμό Ν. Σμύρνης 2-0 (Α)

 

Ασταμάτητη η Roma, επικράτησε χωρίς προβλήματα της Δυναμό Ν. Σμύρνης με 2-0 και διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας των πέντε βαθμών από τον δεύτερο της βαθμολογίας Ίκαρο. Οι "Ρωμαίοι" πραγματοποίησαν μεστή εμφάνιση, απέφυγαν τις περιττές ενέργειες ήλεγξαν πλήρως την εξέλιξη της αναμέτρησης χωρίς να χρειαστεί να ανάψουν τις μηχανές τους στο φουλ. Είχαν ουσία στο παιχνίδι τους και τελικά πήραν τη νίκη χάρη στα γκολ των Χαριτωνίδη και Τοπαλίδη. 

Δίκαιη επικράτηση του Πανελλήνιου

Πανελλήνιος - Δάφνη 4-1 (Α)

 

Ο Πανελλήνιος ήταν ανώτερος σε όλα τα επίπεδα και επιβλήθηκε με 4-1 της Δάφνης, η οποία όλα πλέον δείχνουν ότι του χρόνου δε θα συνεχίσει στην Α κατηγορία. Οι γηπεδούχοι έβαλαν περισσότερο πάθος στο παιχνίδι τους, ήταν συγκεντρωμένοι και είχαν ουσία στις κινήσεις τους, ενώ δημιούργησαν αρκετές φάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία, τις οποίες φρόντισαν να τελειώσουν σωστά. Από τη μεριά της, η Δάφνη έκανε μια φιλότιμη προσπάθεια με αποκορύφωμα το γκολ που πέτυχε, το οποίο ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να αποσοβήσει την ήττα.

Ισοδύναμοι και ισόπαλοι

Απόλλων Κυψέλης - Απολλωνία 0-0 (Α)

Ισοδύναμοι αναδείχθηκαν Απόλλων Κυψέλης και Απολλωνία και μοιράστηκαν το βαθμό της ισοπαλίας μετά το μεταξύ τους 0-0. Οι δυο ομάδες επέλεξαν ένα πιο κλειστό στυλ παιχνιδιού, ρίχνοντας το βάρος στην άμυνα, προκειμένου να μην δώσουν πάτημα ο ένας στον άλλο να απειλήσει. Κατά συνέπεια στο ματς δεν έγιναν πάρα πολλές φάσεις, αλλά και σε αυτές που έγιναν καμιά από τις δυο ομάδες δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, ενώ χαρακτηριστική είναι η αφλογιστία της Απολλωνίας, δηλαδή της καλύτερης επίθεσης της κατηγορίας, κάτι που ασφαλώς πιστώνεται και στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία που έδειξε ο Απόλλωνας Κυψέλης.

Απόλλων Κυψέλης: Αντιπαριώτης, Ιωακειμίδης, Λατινος, Ντουρμας, Κουκουλας, Κουλούρης Κ., Παπαδόπουλος, Κουλούρης Κ., Φραγκογιάννης, Τσουπι, Ταμβάκης

 

Απολλωνία: Dari, Vicani, Graceni, Cakalli, Δελιβασίλης, Muca, Haxhaj, Μπατσης, Topalli, Agolli, Ροντο

Ανετη επικράτηση της Union Eurobank

Union Eurobank - Αστέρας Μαρκόπουλου 6-0 (Α)

Το ταξίδι προς την κορυφή συνεχίζεται για τη Union Eurobank, η οποία κέρδισε άνετα με 6-0 τον Αστέρα Μαρκόπουλου. Τα μεγάλα σκορ και η υψηλή παραγωγικότητα της Union Eurobank δεν αποτελεί πλέον έκπληξη για κανέναν - όπως γίνεται άλλωστε και καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν έτσι και το τώρα, οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί στο επιθετικό κομμάτι, πολιόρκησαν την εστία του Αστέρα Μαρκόπουλου και το 6-0 είναι ανάλογο των τελικών προσπαθειών που έγιναν από μεριάς τους. Μάλιστα, ο Αστέρας Μαρκόπουλου δέχθηκε τέτοια πίεση που αναγκάστηκε να περιοριστεί στα αμυντικά του καθήκοντα, με αποτέλεσμα να έχει ελάχιστες ευκαιρίες να βγει μπροστά και να απειλήσει. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Σκαλίδης (2), Βαρβερης, Χωριανόπουλος, Θανασάι και Ισσα.

 

Union Eurobank: Ντοβλετάκης, Βαρβερης, Καραγιώργος, Χισο, Σαρελλης, Χωριανόπουλος, Σκαλίδης, Θανασάι, Λιολιος, Ακπαρίδης, Χουζούρης, Δημητρίτσης, Κακιούζης, Παπατσουτσος, Μαντελος, Σαχινίδης, Ίσσα 

Απέφυγε το μοιραίο η South Coast Capitals

Δυναμό Ν. Σμύρνης – South Coast Capitals 1-4 (Α)

Αρκετά καλύτερη η South Coast Capitals, επικράτησε με 1-4 Δυναμό Ν. Σμύρνης και πήρε σημαντικό τρίποντο που την απομακρύνει αισθητά πλέον από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οι φιλοξενούμενοι ήταν δυο κλάσεις ανώτεροι απέναντι σε μια ομάδα παρόμοιας δυναμικότητας και, σε συνδυασμό με την δίψα που έδειξαν για τη νίκη, είχε ως αποτέλεσμα να κυριαρχήσουν μέσα στο γήπεδο και να φτάσουν στην επικράτηση πιο εύκολα απ’ ότι ίσως πίστευαν. Η South Coast Capitals στηρίχτηκε στο δίδυμο Eraj και Staal, με τους δυο αυτούς να αποτελούν πυλώνες για  την ομάδα τους και να συμπαρασύρουν και τους συμπαίκτες τους στη νίκη, πετυχαίνοντας από δυο γκολ έκαστος.

Δυναμό Ν. Σμύρνης: Κωτσης, Γιαννακόπουλος, Κωβαίος, Σταχτιάρης, Κουτελάκης, Ρυακιωτάκης, Παππάς, Ευθυμιάδης, Ιορδανίδης, Πινηρος, Μαλτέζος

 

South Coast Capitals: Eraj, Cock, Στεφάνου, Lenahan, Βολπιτσελη, Staal, Πέτρος, Ritz, Καραμάνος, Sho

Ηθελε περισσότερο τη νίκη η Δάφνη

Δάφνη – Δόξα Ν. Σμύρνης 5-1 (Α)

 

Η Δάφνη είναι αποφασισμένη να παλέψει για την παραμονή της στην κατηγορία, και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα απέναντι στη Δόξα Ν. Σμύρνης, όπου πήρε τη νίκη με το εμφατικό 5-1. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν με το μαχαίρι στα δόντια, χωρίς να δώσουν πάτημα στον αντίπαλό τους να απειλήσει τη διαφαινόμενη νίκη τους και κυριάρχησαν ολοκληρωτικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Με τη μεσοεπιθετική τους γραμμή σε πολύ καλή μέρα, δημιούργησαν πάρα πολλές ευκαιρίες μπροστά από τα αντίπαλα καρέ, ενώ το 5-1 είναι ανάλογο των τελικών προσπαθειών που έγιναν προς την εστία της Δόξας. Παράλληλα , η Δάφνη ήταν συμπαγής αμυντικά, κάτι που δεν επέτρεψε στους Νεοσμυρνιώτες να γίνονται εύκολα απειλητικοί, με αποτέλεσμα η ζυγαριά να γείρει προς τη μεριά της.

Ουδείς πάτησε φρένο!

Απολλωνία – Μπέμπηδες 9-4 (Α)

 

Ξεχάστηκαν και ...ακόμα σκοράρουν οι δυο αντίπαλοι, με την Απολλωνία να παίρνει τη νίκη απέναντι στους Μπέμπηδες σε ένα ματς όπου σημειώθηκαν συνολικά 13 γκολ! Οι άμυνες είχαν διακοσμητικό ρόλο στο παιχνίδι, ενώ αντιθέτως οι επιθέσεις την τιμητική τους, με την αναμέτρηση να εκτυλίσσεται σε φρενήρης ρυθμούς και παίρνει τη μορφή διαγωνισμού σκοραρίσματος. Η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω συνεχώς και οι φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες διαδέχονταν η μια την άλλη με τρομερή ταχύτητα, με την Απολλωνία να είναι σαφώς η ομάδα που είχε στα χέρια της τα ηνία, όντας δυο κλάσεις πάνω από τον αντίπαλό της. Σε ένα τέτοιο ανοιχτό και επιθετικό παιχνίδι η ανωτερότητα της Απολλωνίας μεταφράστηκε και σε περισσότερα γκολ, με τους Μπέμπηδες να είναι μεν εντός κλίματος και να πετυχαίνουν τέσσερα γκολ με τους Τσουκαλά και Σιαμαντά, που σκόραραν από δυο τέρματα έκαστος, τα οποία ωστόσο δεν ήταν βέβαια αρκετά για να αποσοβήσουν την ήττα.

Κέρδισε 3ποντο και εντυπώσεις η Δόξα Βάρης

Ίκαρος – Δόξα Βάρης 1-3 (Α)

Εξαιρετική εμφάνιση από τη Δόξα Βάρης, η οποία κέρδισε τον Ίκαρο με 1-3 και μαζί με αυτόν κέρδισε και τις εντυπώσεις. Απέναντι σε έναν αντίπαλο με την ποιότητα του Ίκαρου η ομάδα της Βάρης επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται μέσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και δικαιολόγησε τη θέση της στο βαθμολογικό πίνακα. Η Δόξα φρόντισε να οχυρώσει πολύ καλά τους διαδρόμους προς την εστία της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι γαι το σκοπό αυτό έκανε «περικοπές» από την επιθετική της λειτουργία. Τουναντίον, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν υποδειγματικά ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση, και αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που έφτασαν στη νίκη. Σκόρερ της μεγάλης αυτής νίκης για τη Δόξα Βάρης οι Σωτηριάδης (2) και Maistorovic, ενώ για τον Ίκαρο γκολ σημείωσε ο Μαρδάκης Γ.

Ίκαρος: Χαραλαμπίδης, Μαρδάκης, Τσελεπίδης, Παπακωνσταντίνου Δ., Γιάννος, Μαυροσονου, Ξεφτέρης, Πάτρας, Τσερπές, Shaho, Μαρδάκης Ν., Ράιος, Παπακωνσταντίνου Χ.

 

Δόξα Βάρης: Μαθιουδάκης, Νικηφοράκης, Maistorovic, Λιγκατσι, Ροζάκης, Φλωρος, Φουρτζιου, Διαμαντούρος, Κογιας, Σωτηριάδης, Κυλιτσης, Ελμαζης, Σουρδης, Μουζάκης